04 srp 2022

AGENCIJA ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU – OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 4.2.1 „POVEĆANJE DODANE VRIJEDNOSTI POLJOPRIVREDNIM PROIZVODIMA“ – MALE KLAONICE

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj iz Programa ruralnog razvoja za provedbu tipa operacije 4.2.1 „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ – male klaonice.

Natječaj ima za svrhu povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje ulaganjima u izgradnju odnosno rekonstrukciju malih klaonica s ili bez opremanja ili kupnje pokretnih klaonica.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe (mikro, mala i srednja poduzeća) te velika poduzeća koja imaju odobren objekt kojim su registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda, a koja je predmet ulaganja u trenutku objave Nacrta natječaja na e-savjetovanju (17. lipnja 2022.) u odgovarajućim registrima objekata za poslovanje s hranom životinjskog podrijetla ili fizičke i pravne osobe (mikro, mala i srednja poduzeća), koje nemaju odobren objekt (nisu registrirane) za preradu poljoprivrednih proizvoda, ali su upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku objave Nacrta natječaja na e-savjetovanju (17. lipnja 2022.), pod uvjetom da najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu imaju odobren objekt za preradu poljoprivrednih proizvoda u odgovarajućim registrima objekata za poslovanje s hranom životinjskog podrijetla.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju iznosi 20.000.000,00 HRK.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 6. rujna 2022. godine do 8. studenoga 2022. godine.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci