27 lip 2022

JAVNI NATJEČAJ ZA SUFINANCIRANJE PROJEKTA U PODRUČJU ZO I EnU ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA (UDRUGA)

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni natječaj za sufinanciranje projekta u području ZO i EnU organizacija civilnog društva (udruga). Sufinancirat će se projekti u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Trajanje projekta je najviše 12 mjeseci od dana sklapanja ugovora za sufinanciranje projekta, a projektne aktivnosti moraju se provoditi na području Republike Hrvatske.

Ukupna planirana vrijednost Javnog natječaja je 6 milijuna kuna. Najmanji iznos sufinanciranja po pojedinom projektu je 20.000,00 kn, a najveći 80.000,00 kn.

Sufinanciranje će se vršiti u obliku donacije:

  • do 80% opravdanih troškova za projekte na području posebne državne skrbi,
  • do 60% opravdanih troškova za projekte na području otoka ili na brdsko-planinskom području;
  • do 40% opravdanih troškova za projekte na ostalim područjima Republike Hrvatske.

Prihvatljivi prijavitelj na Javni natječaj je udruga  koja je osnovana sukladno Zakonu o udrugama (Narodne novine, broj: 74/14, 70/17, 98/19) te ispunjava sve uvjete navedene u Natječaju.

Svaka udruga može kao nositelj projekta prijaviti i ugovoriti najviše dva (2) projekta, pri čemu se svaka projektna prijava može odnositi na jednu aktivnost.

Na natječaj se može javiti samostalno ili u partnerstvu s: jednom ili više udruga koje ispunjavaju propisane uvjete, dječjim vrtićom, osnovnom ili srednjom školom, neprofitnim organizacijama i/ili JLP(R)S.

Rok za podnošenje prijave projekta udruge na Javni natječaj je 31. kolovoza 2022. godine.

Više informacija o Javnom natječaju možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci