28 lip 2022

PROGRAM TRANSNACIONALNE SURADNJE EURO-MED – DRUGI POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

Program transnacionalne suradnje Euro-MED poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama mediteranskog područja na dostavu prijava u okviru drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Poziv se provodi u okviru programskih prioriteta Pametniji i Zeleniji Mediteran te s njima povezanih specifičnih ciljeva te se odnosi isključivo na tematske projekte koji obuhvaćaju slijedeće tipove projekata:

  • istraživanje (engl. study);
  • testiranje (engl. test);
  • prijenos (engl. transfer).

Projekti koji će biti financirani u okviru ovog poziva odnose se na sve 4 programske misije:

  • Inovativna održiva ekonomija;
  • Prirodna baština;
  • Zelena životna područja;
  • Održivi turizam.

Napominjemo kako svaka od navedenih misija ima zaseban opis poslova (eng. Terms of reference).

Ukupna financijska alokacija za 2. poziv iznosi 86 milijuna eura (EFRR, IPA + nacionalno sufinanciranje).

Svi projektni prijedlozi moraju biti podneseni elektronskim putem pomoću on-line alata za praćenje Euro-MED programa JEMS u razdoblju od 27. lipnja 2022. do 27. listopada 2022. (13:00 sati, srednjoeuropsko vrijeme).

Detaljne upute i uvjete vezane uz poziv možete pronaći na  programskoj web stranici, a kako bi bili u mogućnosti izraditi što kvalitetnije projektne prijedloge neophodno je temeljito proučiti Program suradnje i ostale relevantne programske dokumente.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije održati će info dane za potencijalne prijavitelje na ovaj poziv. Točni datumi će biti naknadno objavljeni na web stranicama Ministarstva.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci