27 svi 2022

USPJEŠNA SURADNJA OPĆINE GOLA I RAZVOJNE AGENCIJE PORE KKŽ – PRIJAVLJEN PROJEKT UKUPNE VRIJEDNOSTI 4.320.000,00 KUNA

Uspješnom suradnjom Općine Gola i Razvojne agencije PORE KKŽ prijavljen je projekt „Izgradnja dječjeg vrtića u Goli“ na otvoreni Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv” koji se provodi u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Ukupna vrijednost projekta je 4.320.000,00 kuna, a Nositelj projekta je Općina Gola. Ukupno trajanje projekta je 36 mjeseci.

Opći cilj projekta je ulaganje u izgradnju i opremanje predškolske ustanove u Goli. Specifični cilj projekta je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u općini Gola. Ciljna skupina projekta su djeca vrtićkog uzrasta, odnosno 44-ero djece vrtićke dobi s područja općine Gola za koje se trenutno ne pruža mogućnost smještaja u dječji vrtić iz razloga što ne postoje dostatni i adekvatni prostorni kapaciteti

Projektom je planirana izgradnja matičnog dječjeg vrtića u Goli prostornog kapaciteta dostatnog za tri odgojno-obrazovne skupine koje će pohađati isti.

Razvojna agencija PORA KKŽ je pružala stručnu pomoć u pripremi ovog projekta u okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“ odobrenog za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci