25 svi

PRUŽENA STRUČNA POMOĆ U PRIPREMI 5 PROJEKATA ZA POZIV „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA III“ SVEUKUPNE VRIJEDNOSTI 4,1 MILIJUNA KUNA

U okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije je protekla dva tjedna pružala stručnu pomoć u pripremi pet projektnih prijedloga koji su uspješno prijavljeni na natječaj iz programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ sveukupne vrijednosti 4.152.960,00 kuna.

Cilj projekata je omogućiti ženama pripadnicama ranjivih skupina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem pristup tržištu rada i zapošljavanju na području 16 jedinica lokalnih samouprava u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Prijavljeni su projekti „Pomoć je moć 2“ čiji je nositelj Općina Legrad, „Zaposli pa pomozi 3“ čiji je nositelj Općina Novigrad Podravski, „Zaposli i pomozi“ čiji je nositelj Općina Drnje, „Zaželi – provedi 3!“ čiji je nositelj Općina Virje i projekt „Brižne žene podravske III“ čiji je nositelj Općina Kalinovac, dok su projektni partneri općine Koprivnički Ivanec, Gola, Koprivnički Bregi, Ferdinandovac, Đelekovec, Peteranec, Hlebine, Rasinja, Molve, Podravske Sesvete i Novo Virje. Obvezni partneri na projektima su Centar za socijalnu skrb Koprivnica, Centar za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci.

U okviru prijavljenih projekata predviđeno je zapošljavanje ukupno 84 nezaposlenih žena pripadnica ranjivih skupina koje će brinuti o najmanje 534 korisnika – starijih i nemoćnih osoba na području 16 općina. Planirano trajanje projekata je 8 mjeseci, od čega će žene pripadnice ciljane skupine raditi 6 mjeseci.

Projekti prijavljeni na ovaj natječaj pripremani su u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“, a koji se financira temeljem Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci

Veličina teksta
Kontrast