09 svi 2022

JAVNI NATJEČAJ NAMIJENJEN UDRUGAMA ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA U TURIZMU

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni natječaj namijenjen udrugama za sufinanciranje projekata u turizmu za koji je osigurano 2,5 milijuna kuna.

Cilj natječaja je osiguravanje dostatnog, kvalificiranog i kompetentnog kadra u svrhu razvoja održivog i pristupačnog turizma, a raspoređen je u dva programska područja. Prvo se odnosi na projekte poticanja razvoja karijere u turizmu za koje je osigurano 1,5 milijuna kuna, a drugo na projekte razvijanja svijesti o pristupačnom turizmu za koje je namijenjeno milijun kuna.

Projekte mogu prijaviti strukovne udruge i udruge čije je djelovanje vezano uz izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom. Iznos zatraženih sredstava može biti od 40.000 do 200.000 kuna po projektu, a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta. Prijavitelj na Javni natječaj može prijaviti samo jedan projekt te je provođenje projekta u partnerstvu poželjno, ali nije obavezno. Partneri unutar ovog javnog natječaja mogu biti udruge čije područje djelovanja je tematski vezano za projekt odnosno ciljeve Javnog natječaja.

Javni poziv otvoren je do 6. lipnja 2022. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci