06 svi 2022

AGENCIJA ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU – OTVORENO PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA POTPORU IZ PROGRAMA POTPORE ZA PROIZVOĐAČE ŠEĆERNE REPE ZA 2022. GODINU I PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA POTPORE STOČARIMA I PERADARIMA USLIJED PANDEMIJE COVID-19

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava sve zainteresirane proizvođače šećerne repe da je otvoreno podnošenje zahtjeva za potporu za proizvođače šećerne repe za 2022. godinu.

Zahtjevi se podnose u razdoblju od 05. svibnja 2022. godine do 30. lipnja 2022. godine.

Prihvatljivi korisnici potpore su proizvođači šećerne repe upisani u Upisnik poljoprivrednika, koji su podnijeli Zahtjev za potporu i ostvaruju pravo na proizvodno vezanu potporu za šećernu repu u 2022. godini.

Više informacija o navedenom možete pronaći OVDJE.

 

PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA POTPORE STOČARIMA I PERADARIMA USLIJED PANDEMIJE COVID-19

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava zainteresirane otvoreno je podnošenje zahtjeva za mjere iz programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu i peradarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 u 2022. godini.

Zahtjeve za potporu moguće je podnijeti najkasnije do 25. svibnja 2022. godine.

Cilj programa je pružanje financijske pomoći primarnim proizvođačima u sektoru stočarstva i peradarstva koji su se uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19 suočili s dugotrajnim i velikim poslovnim poteškoćama uslijed ukupnih tržnih poremećaja vezanih uz pad potražnje te time vezano pad cijena i konačno padom prodaje.

S obzirom na to da neki stočari i peradari nisu uspjeli ostvariti potpore ovim im se putem pruža ta mogućnost, stoga pravo na ovu potporu ne mogu ostvariti korisnici koji su već ostvarili potporu temeljem programa iz prosinca.

Više informacija o potporama za stočare dostupno je OVDJE.

Više informacija o potporama za peradare dostupno je OVDJE.

 

PRODULJENJE ROKA ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA POTPORU ZA UNAPRJEĐENJE UZGOJA IZVORNIH PASMINA PERADI I POTPORU ZA UNAPRJEĐENJE UZGOJA OVACA I KOZA ZA 2022. GODINU

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava korisnike da je u Narodnim novinama broj 53/2022 objavljen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2022. godinu, kojim se rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva produžava do 01. lipnja 2022. godine.

Sukladno toj izmjeni, rok za podnošenje zahtjeva za 2022. godinu za Potporu za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi iz Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi za razdoblje od 2021. do 2023. godine i Potporu za unaprjeđenje uzgoja ovaca i koza iz Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja ovaca i koza za razdoblje od 2021. do 2023. godine se pomiče na 01. lipnja 2022. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci