29 tra 2022

U TIJEKU JE PODNOŠENJE JEDINSTVENIH ZAHTJEVA ZA IZRAVNE POTPORE I IAKS MJERE

Obavještava se poljoprivrednike da je u podružnicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju moguće podnijeti Jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2022. godinu.

Svoj zahtjev poljoprivrednici mogu samostalno popuniti u Agronetu, ali ga moraju isprintati te poslati poštom ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije u svojoj županiji do 16. svibnja 2022. godine.

Poljoprivrednici koji posjeduju e-poljoprivrednu iskaznicu zahtjev mogu podnijeti elektronički, uz elektronički potpis. Svima koji nemaju tu mogućnost pomažu djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Za već prijavljene pojedinačne poljoprivredne parcele ili za pojedinačna prava na plaćanja u jedinstvenom zahtjevu može se zatražiti izmjena ili dopuna jedinstvenog zahtjeva najkasnije do 31. svibnja 2022. i to bez primjene administrativnih kazni za kašnjenje.

Podnošenje jedinstvenog zahtjeva za zakašnjele zahtjeve je do 10. lipnja 2022., ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja.

Pravilnik o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2022. godinu (NN, br. 27/2022) možete pronaći ovdje.

Više informacija dostupna je OVDJE.

 

PRODULJENJE ROKA ZA PODNOŠENJE JEDINSTVENOG ZAHTJEVA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava korisnike da je u Narodnim novinama 53/2022 objavljena izmjena Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2022. godinu –  kojom se rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva produžava do 01. lipnja 2022. godine.

Nadalje, rok za izmjene već podnesenog zahtjeva bez sankcija je 17. lipnja 2022., dok je rok za zakašnjele zahtjeve sa sankcijama 27. lipnja 2022. godine.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci