12 stu 2021

ZAPOČEO 23. OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 12. studenoga 2021. godine započeo je 23. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije, koji je s obzirom na epidemiološku situaciju vezanu uz COVID-19 otvorenog tipa.

Ovogodišnji sajam održava se u periodu od 12. do 14. studenoga 2021. godine na prostoru Strossmayerovog i Nemčićevog trga u Križevcima i isključivo je prodajnog karaktera, a za vrijeme trajanja manifestacije neće biti organizirani dodatni programi kako bi se smanjila zadržavanje građana na jednom mjestu.

Sajam okuplja oko 70-ak  izlagača iz cijele Hrvatske i prilika je za sve posjetitelje da podrže naše obrtnike kupnjom domaćih i tradicionalnih proizvoda.

Službenom otvorenju sajma, prethodilo je potpisivanje Sporazuma o suradnji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale iz Slovenije.

Na svečanom otvorenju sajamske manifestacije svim prisutnima su se obratili direktor sajma i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać koji je pozdravio sve prisutne, a osobito goste iz Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine te izrazio zadovoljstvo što se unatoč ovim izazovnim vremenima sajam ipak može održati. Također, istaknuo je da je ovaj sajam najsličniji prvome sajmu koji je organiziran prije 25 godina.

Prisutnima se u ime grada Križevaca obratio izaslanik gradonačelnika Maria Rajna te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup, koji je poželio izlagačima puno uspjeha u radu i ugovorenih poslova.

Sajam je otvorio župan Koprivničko-križevačke županije i predsjednik Organizacijskog odbora sajma Darko Koren koji je naglasio važnost održavanja ove manifestacije i zahvalio izlagačima koji su bili i glavni inicijatori da se sajam održi.

Prvi dan trajanja sajma, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko križevačke županije predstavila je svoj novi projekt „EUROPE DIRECT Koprivničko-križevačke županije“, kako bi građanima približila ciljeve Europske Unije i potaknula ih na rasprave o budućnosti iste.

Obrtnički i gospodarski sajam održava se u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, a  suorganizatori sajma su Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, koja je i nositelj tehničke organizacije Sajma, Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna  razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Europe Direct Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci