12 stu 2021

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU POTICANJA OBRAZOVANJA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU U ŠKOLSKOJ 2021./2022. GODINI – „STIPENDIJE“

Ministarstvo turizma i sporta i u školskoj 2021./2022. godini raspisuje Javni poziv za program „Stipendije“ u suradnji s poslodavcima i županijskim obrtničkim komorama s ciljem motiviranja mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja, podizanja standarda obrazovanja i kvalitete kadrova, a samim time i cijelog turističkog sektora te kvalitetnijeg povezivanja obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu.

Kroz navedeni poziv, Ministarstvo turizma i sporta će u školskoj godini 2021./2022. sufinancirati učenike i studente koji se obrazuju za rad u ugostiteljstvu i turizmu, a riječ je o stipendijama koje Ministarstvo provodi u suradnji s tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, na način da svaki dionik participira u ukupnom iznosu stipendije i to poslodavac minimalno 30%, dok Ministarstvo maksimalno 70% ukupne stipendije.

Temeljem navedenog Programa učenicima i studentima koji se obrazuju za rad u turizmu i ugostiteljstvu odobrava se u školskoj/akademskoj godini do 2.000 kuna mjesečne stipendije u razdoblju od 01. rujna 2021. do 30. lipnja 2022. godine.

Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom Ugovor o radu na određeno vrijeme ili Ugovor o radu pripravnika, dok stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki 12 mjeseci (bez obzira koliko je trajalo stipendiranje).

Javni poziv otvoren je do 15. prosinca 2021. godine.

Program stipendiranja učenika i studenata Ministarstvo turizma i sporta provodi od 2008. godine te je do sada sufinancirano više od 2.000 stipendista za koje je isplaćeno više od 14 milijuna kuna.

Više informacija o navedenom možete vidjeti OVDJE.

 

 

POZIV NA BESPLATNU ONLINE RADIONICU „STIPENDIJE“

Ministarstvo turizma i sporta u suradnji sa strukovnim udrugama: Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), Kamping udruženjem Hrvatske (KUH), Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP)i Udrugom malih i obiteljskih hotela (OMH), poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na online radionici „Stipendije“ u sklopu Javnog poziva za sudjelovanje u Programu poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u školskoj godini 2021./2022.

Radionica će se održati online na platformi Zoom u ponedjeljak, 22. studenog 2021. godine s početkom u 10 sati. Prijaviti se možete putem obrasca koji je dostupan OVDJE.

Cilj radionice je upoznavanje s detaljima i novostima ovogodišnjeg programa „Stipendije“ i objavljenim pozivom.

Više informacija o navedenom možete vidjeti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci