06 ruj 2021

NAJAVA INFORMATIVNOG DANA NAMIJENJENOG HRVATSKIM TVRTKAMA I ZNANSTVENIM ORGANIZACIJAMA U SVRHU PRIJAVE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU DRUGOG NACIONALNOG ESA POZIVA

Nakon iznimno uspješne provedbe prvog nacionalnog poziva u sklopu Europske svemirske agencije (ESA), drugi informativni dan će se održati 9. rujna 2021. godine u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i ESA-e.

Cilj informativnog dana je nastavak potpore visokokvalitetnim projektima te intenzivnije umrežavanje i osnaživanje hrvatske znanstvene zajednice i gospodarstva u području svemira i svemirskih tehnologija.

Drugi nacionalni ESA poziv namijenjen je znanstvenim organizacijama i hrvatskim tvrtkama u područjima koja uključuju promatranje Zemlje, svemirske tehnologije, sigurnost u svemiru, astronomiju, astrofiziku i istraživanje Sunčeva sustava te podizanje svijesti o važnosti tehnologije razvijene za svemir i potencijalu infrastrukture u svemiru za razvoj gospodarstva i društva u cjelini.

Informativni dan održat će se hibridno, a sam događaj u prostorijama Zagrebačkoga inovacijskog centra (ZICER), Avenija Dubrovnik 15, s početkom u 10.00 sati. S obzirom na to će se informativni dan održati hibridno, svi zainteresirani dionici koji ne budu u mogućnosti fizički biti na ovom događaju, moći se sudjelovati virtualnim putem (maksimalan broj osoba koji mogu fizički sudjelovati jest 100). Vezano uz navedeno, a poštujući epidemiološke mjere, Ministarstvo znanosti i obrazovanja zamolit će sudionike koji planiraju fizički biti prisutni na informativnom danu predočenje COVID digitalnih potvrda.

Ministarstvo poziva sve zainteresirane hrvatske tvrtke i znanstvene organizacije na sudjelovanje u informativnom danu s ciljem dobivanja informacija o nadolazećem Drugom nacionalnom ESA pozivu, mogućnostima i načinu prijave, evaluaciji projektnih prijedloga te ostalih podataka relevantnih za prijavu.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci