06 ruj 2021

ODRŽANA SVEČANA SKUPŠTINA GOSPODARSKE I TRGOVAČKE KOMORE U NAGYKANIZSI I SVEČANO POTPISIVANJE SPORAZUMA O SURADNJI OBRTNIČKE KOMORE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE I GOSPODARSKE I TRGOVAČKE KOMORE U NAGYKANIZSI

Dana 03. rujna 2021. godine, nakon svečanog prijema u Konzulatu Republike Hrvatske u Mađarskoj u Nagykanizsi, održana je svečana Skupština Gospodarske i trgovačke komore.

Skupština je održana povodom dvadesete obljetnice od osnutka Gospodarske i trgovačke komore u Nagikanizsi, a prisustvovali su joj: dr. Polay József, predsjednik Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi, dr. Parragh László, predsjednik Mađarske Gospodarske i trgovačke komore, prof. dr. Palkovics László, ministar inovacija i tehnologije, Péter Cseresnyés, povjerenik Premijera, dr. Navracsics Tibor, Vladin povjerenik za gospodarski razvoj sjeverno-zapadne Mađarske, Balogh László, gradonačelnik Grada Nagykanizse, slovenski veleposlanik Marjan Cencen i dr. Mladen Andrlić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske.

Ispred Koprivničko-križevačke županije, Skupštini su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, viša stručna suradnica HGK Županijske komore Koprivnica Renata Lohajner, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać i suradnica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Marinela Bašić te voditeljica Odjela za gospodarstvo i ruralni razvoj PORE Regionalne razvojne agencije Marina Šandor Krznarić.

Prisutnima se uvodno obratio dr. Polay József, predsjednik Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi, koji je predstavio dvadeset godina rada Gospodarske i trgovačke komore te prezentirao dosadašnji rad i buduće ciljeve te planove Komore, naglasivši važnost prekogranične suradnje između Mađarske, Hrvatske i Slovenije.

Nakon toga, dr. Parragh László, predsjednik Mađarske Gospodarske i trgovačke komore pohvalio je rad Komore u Nagykanizsi i istaknuo kako ona značajno utječe na pozitivnu poduzetničku klimu i promociju županije.

Prof. dr. Palkovics László, ministar, Ministarstvo inovacija i tehnologije, prezentirao je mogućnosti razvoja ove regije kao i modele financiranja koji mogu poslužiti kao jedan od odgovora na krizu uzrokovanu pandemijom COVID-19.

Povjerenik Premijera Cseresnyés Péter, predstavio je ciljeve razvoja Grada Nagykanizse, dok je Navracsics Tibor, Vladin povjerenik za gospodarski razvoj sjeverozapadne Mađarske prisutnima prezentirao razvoj zona unutar županije Zala.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Nagykanizse koji je naglasio kako je jedan od razvojnih ciljeva Nagikanizse i taj da ona u budućnosti postane primjer cirkularnog gospodarstva.

Dr. Mladen Andrlić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske, istaknuo je važnost povezivanja i prekogranične suradnje između Hrvatske i Mađarske te pohvalio dosadašnju, uspješnu suradnju koja je rezultirala mnogim uspješnim projektima.

Ispred Koprivničko-križevačke županije, sudionicima ovog događaja, obratio se zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, koji je istaknuo važnost prekogranične suradnje, ne samo u području kulture i obrazovanja, već i u području gospodarstva. Naglasio je i važnost prometne povezanosti ovih područja kako bi se prekogranična suradnja što uspješnije razvijala.

Tijekom svečane Skupštine, dr. Polay József, predsjednik Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi i Irena Kovačić, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije potpisali su Sporazum o suradnji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi.

Sporazumom o suradnji između dviju Komora poboljšat će se već uspješna dosadašnja suradnja na području poslovnog povezivanja članstva, na području strukovnog obrazovanja, prilikom kandidiranja projekata te na ostalim područjima.

Potpisu ovog Sporazuma prethodili su potpisani Sporazum o suradnji i prijateljstvu Koprivničko-križevačke županije i Grada Nagykanizse te Sporazum o međusobnoj suradnji između PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije i Agencije za razvoj grada Nagykanizsai Varosfejleszto Kft.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci