23 srp 2021

ODRŽAVANJE MEĐUNARODNOG FESTIVALA FILMOVA AGROFILM 2021

Agrofilm je festival koji organizira istraživačka institucija Nacionalni centar za poljoprivredu i hranu iz Slovačke u suradnji s filmskim profesionalcima i uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i ruralnoj razvoja Republike Slovačke. Festival ima dugogodišnju tradiciju prikazivanja filmova s tematikom poljoprivrede i hrane. Temelji festivala postavljeni su u 1980-ima, ali se redovito održava zadnjih desetak godina.

Cilj i misija ovog posebnog festivala je informirati, poticati i širiti znanje o znanosti, istraživanju, razvoju i praksi u sferi poljoprivrede, prehrambene industrije, prehrane stanovništva, šumarstva, vodoprivrede, ekologije, problema u ruralnim područjima i o njihovim stanovnicima, očuvanje i revitalizacija prirodnih resursa, koji osiguravaju dovoljnu količinu hrane i sigurnost, kao i zdrav okoliš, kulturni krajolik i poboljšanje ljudskog života.

Ovaj festival pozdravlja filmove o poljoprivredi i hrani koji predstavljaju primjere dobre prakse, suradnju između poljoprivrednika i istraživača te inovativna rješenja koja su temelj za učinkovitu provedbu novih politika poput Zelenog plana, akcijskih planova o organskom uzgoju, Strategije od polja do stola i Strategiji bioraznolikosti.

Više informacija o navedenom možete vidjeti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci