26 tra 2021

JAVNI POZIV KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE – POTPORE MALE VRIJEDNOSTI ZA SUFINANCIRANJE KAMATA ZA POLJOPRIVREDNU PROIZVODNJU

Predmet Javnog Poziva je dodjela potpore male vrijednosti – sufinanciranje kamata za obrtna sredstva potrebna za provedbu proljetne/jesenske sjetve s ciljem osiguranja likvidnosti poljoprivrednih proizvođača.

Korisnici potpore male vrijednosti su profesionalni poljoprivrednici, pravne i fizičke osobe, odnosno mikro, mali i srednji poduzetnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju sjedište na području Koprivničko-križevačke županije.

Krediti se mogu realizirati kredite za proljetnu/jesensku sjetvu u Podravskoj banci d.d., Zagrebačkoj banci d.d. i Erste&steiermärkische bank d.d., sukladno osnovnim uvjetima banaka, u maksimalnom iznosu do 300.000,00 kuna, sa rokom otplate do kraja tekuće godine, za obrtnička sredstva namijenjena za:

  • financiranje tekućeg poslovanja za proljetnu/jesensku sjetvu.

Refundiranje vlastitih ulaganja korisnika kredita i refinanciranje postojećih kredita nije moguće.

Koprivničko-križevačka županija subvencionira kamatu za proljetnu/jesensku sjetvu u iznosu od 2% godišnjeg troška kamate za cijelo vrijeme trajanja kredita za obrtna sredstva (razdoblje korištenja, počeka i otplate), a minimalna površina za kreditiranje je 2 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Zahtjevi se podnose od 26. travnja 2021. godine do utroška sredstava uz priloženu svu potrebnu dokumentaciju.

Više informacija o navedenom možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci