26 tra 2021

ODRŽAN PETI SASTANAK PROJEKTNOG TIMA “NOVI POČETAK” – ZA POTREBE SIGURNE KUĆE ZAPOSLENO TROJE DJELATNIKA

U prostorima županijske uprave u Koprivnici danas je održan peti sastanak projektnog tima projekta “Novi početak” kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije kao korisnika, projektnih partnera Udruge HERA Križevci i Centra za socijalnu skrb Križevci te PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Na sastanku se razgovaralo o tekućim aktivnostima, a u okviru projekta zaposlena su tri djelatnika, čime je Sigurna kuća u potpunosti profunkcionirala. Zaposleni su socijalni radnik, stručni savjetnik za rad sa žrtvama nasilja i asistent u skloništu. Sigurna kuća trenutno se nalazi u unajmljenom prostoru te se preko projekta financira provremeni najam tog prostora i režije. Za sigurnu kuću je nabavljen i dio opreme, a riječ je o kućanskim aparatima i računalima.

Procedura oko postupka javne nabave za radove na uređenju sigurne kuće još uvijek je u tijeku, a uskoro se očekuje početak radova. Kreće se i s nabavom za osiguravanje prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za korisnike, a planira se i nabava automobila za potrebe Sigurne kuće. Na sastanku je također dogovoreno da se 12. svibnja virtualnim putem održi početna konferencija.

Preko projekta “Novi početak” sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9,2 milijuna kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U okviru ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

 

 

 

 

 

 

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci