26 ožu 2021

ODRŽIVI I INOVATIVNI GRADOVI I REGIJE – NOVE MOGUĆNOSTI ZA SURADNJU PUTEM IURC-A

Druga faza Programa međunarodne suradnje (IUC), koji se sada naziva Međunarodna urbana i regionalna suradnja (IURC) – Održivi i inovativni gradovi i regije, uskoro će omogućiti suradnju između gradova i regija u različitim gradovima i regijama širom svijeta. Za regionalne stručnjake od posebnog su interesa inovacijske suradnje između Europske unije i odabranih regija u Brazilu, Meksiku, Argentini, Čileu, Peruu i Kolumbiji, zajedno sa odabranim regijama u Kini i Japanu.

Prvi otvoreni poziv IURC-a očekuje se početkom svibnja 2021. godine. Više informacija u vezi prvog poziva biti će dostupno tijekom virtualnog događanja 14. travnja 2021. godine od 10:00 sati po srednjoeuropskom vremenu. Za virtualno događanje možete se registrirati ovdje.

Dosad, IUC je realizirao europsku i azijsku suradnju između gradova u područjima kao što su kružna ekonomija, povezanost, pametni gradovi, srebrna ekonomija, obnovljiva energija i urbano planiranje. Druga faza (IURC) predviđa jači fokus na tematskim globalnim mrežama/vodećim projektima koji će pružiti jedinstvene mogućnosti za postizanje globalnog utjecaja na urbanu održivost i inovacije. Suradnja će biti moguća između gradova ili između regija, ali s prostorom za poticanje interakcije upravljanja na više razina.

IURC komponenta za regije proširit će se do Latinske Amerike i Kariba (LAC) te Kine i Japana. Mogućnosti suradnje također će se proširiti kako bi se sudionicima pružila mogućnost da rade pojedinačno jedan na jedan ili udruživanje u klaster unutar određenog geografskog područja. Pristupom klastera bit će moguće proširiti umrežavanje, uspoređivati najbolje prakse, međunarodno se pozicionirati i otvoriti nova tržišta na širem nivou putem Tematskih mreža.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci