11 ožu 2021

PREDSTAVLJANJE OKVIRNOG PROGRAMA ZA ISTRAŽIVANJE I INOVACIJE – OBZOR EUROPA

Ministarstvo znanosti i obrazovanja će 23. ožujka 2021. godine organizirati nacionalno predstavljanje Okvirnog programa za istraživanje i inovacije – Obzor Europa, a koje će se održati virtualno putem Zoom platforme s početkom u 10.15 sati.

Obzor Europa predstavlja vodeći program za istraživanje i inovacije Europske unije u razdoblju od 2021. do 2027. godine s ukupnim proračunom od oko 95,5 milijardi EUR u tekućim cijenama. U sklopu programa Obzor Europa pružat će se potpora stvaranju i širenju visokokvalitetnih novih znanja i tehnologija, jačanju učinka istraživanja i inovacija na razvoj te potpora prihvaćanju inovativnih rješenja u industriji i društvu radi rješavanja globalnih izazova. Naglasak je stavljen i na poticanje svih oblika inovacija, uključujući revolucionarne inovacije, uvođenje inovativnih rješenja na tržište te optimiranje rezultata programa radi povećanja učinka u ojačanom Europskom istraživačkom prostoru, kao i na podupiranje i provedbu politika Unije.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na događaju najkasnije do 21. ožujka 2021. godine preko poveznice, a  više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci