10 ožu 2021

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE OBJAVILO JAVNI POZIV SREDNJIM ŠKOLAMA ZA SUDJELOVANJEM U IZLOŽBI – HRANA NIJE OTPAD, I JA MOGU UTJECATI

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv srednjim školama u Republici Hrvatskoj da sudjeluju kao izlagači na izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“ te budu aktivni sudionici aktivnosti koja doprinosi ostvarenju cilja UN Agende za održivi razvoj do 2030. godine, a to znači prepoloviti otpad od hrane na razini maloprodaje i kućanstava te općenito smanjiti gubitke hrane duž cijelog prehrambenog lanca.

Održavanje navedene izložbe, kao manifestacije s ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici otpada od hrane, predviđeno je za 29. rujna 2021. godine budući da je taj datum od strane Ujedinjenih naroda i Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) proglašen Svjetskim danom osviještenosti o otpadu od hrane. Izložba se planira održati u paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u trajanju od 10 do 19 sati i bit će besplatna za sve posjetitelje.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci