01 ožu 2021

PROGRAM Mobilise SME

Program mobilnosti za osoblje malih i srednjih poduzeća pruža mogućnost MSP-u razmjenu njegovog osoblja u jednoj od zemalja Europske unije s MSP-om iz druge zemlje Europske unije. Razmjene mogu trajati od jednog do šest mjeseci, a osoblje koje odlazi na razmjenu mora ostati zaposleno kod poslodavca tijekom trajanja razmjene.

U Programu mogu sudjelovati mali i srednji poduzetnici (MSP-i), tvrtke s jednim zaposlenim (ako su registrirani kao pravna osoba i imaju porezni broj), vanjski suradnici (tzv. „freelanceri“) te slobodna zanimanja (odvjetnici, javni bilježnici, računovođe, ovlašteni revizori, liječnici, farmaceuti, psiholozi, arhitekti i inženjeri).

Dva načina sudjelovanja u Programu odnosno razmjeni su:

– tvrtka korisnik  – tvrtka čiji zaposlenik, menadžer i/ili su(vlasnik) ide na razmjenu;

– tvrtka domaćin – tvrtka kod koje zaposlenik, menadžer i/ili su(vlasnik) dolazi na razmjenu.

Konzorcij je sastavljen od 12 partnera iz cijele Europe, a glavni partner je Španjolska gospodarska komora u Belgiji i Luksemburgu (CAMARABELUX). Uključene države su Belgija, Španjolska, Irska, Srbija, Hrvatska, Slovačka, Slovenija, Italija, Austrija, Grčka, Francuska i Crna Gora. Međutim, u Programu mogu sudjelovati i sve države Europske unije.

U okviru Programa organizira se i webinar 10. ožujka 2021. godine „Unaprijedite svoje poslovanje u EU: internacionalizacija i izgradnja kapaciteta za mala i srednja poduzeća“ a namijenjen je MSP-ovima koji žele otkriti kako EU inicijative mogu stvoriti dodanu vrijednost njihovom poslovanju, saznati kakva je trenutna situacija MSP-a u Europi, njihovu ulogu na EU tržištu i mogućnostima te im pruža mogućnost sastati se s drugim potencijalnim partnerima s kojima mogu ostvariti uspješnu suradnju u budućnosti.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci