17 srp 2020

ODRŽANA INFORMATIVNA RADIONICA I KOORDINACIJSKI SASTANAK PREDSTAVNIKA JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“, u četvrtak, 16. srpnja 2020. godine, u prostorima Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica, održana je prezentacija indikativnog godišnjeg plana poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. godinu iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“.

Radnom sastanku su prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ, načelnici i predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te ravnatelji i predstavnici predškolskih ustanova u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Sve prisutne su uvodno pozdravili zamjenik župana Ratimir Ljubić i ravnateljica PORE Melita Birčić. Zamjenik župana pozvao je jedinice lokalne samouprave da i dalje prijavljuju projekte na natječaje iz EU i nacionalnih izvora, dok je ravnateljica PORE naglasila da pri tome PORA pruža besplatnu stručnu pomoć u pripremi projektnih prijedloga za prijavu na natječaje.

Voditeljica odjela za razvojne projekte Senada Ranilović održala je prezentaciju aktualnih natječaja i natječaja u najavi iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ s naglaskom na natječaj „Sufinanciranje troškova uključivanja djece u socioekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske programe“ kojim se predviđa sufinanciranje predškolskih programa za djecu u socioekonomski nepovoljnoj situaciji. Objava natječaja se očekuje uskoro, stoga je cilj sastanka bio okupiti sve relevantne dionike i potencijalne prijavitelje kako bi se s pripremom projekta krenulo na vrijeme.

Nakon toga, ravnateljica PORE održala je prezentaciju Nacrta Strateškog okvira za izradu novog Plana razvoja Koprivničko-križevačke županije za razdoblje do 2030. godine, s ciljem uključivanja predstavnika jedinica lokalne samouprave u izradu krovnog strateškog dokumenta na županijskoj razini. Navedeni dokument će definirati prioritete razvoja i mogućnosti financiranja projekata u slijedećem periodu, stoga je vrlo važno uključiti u njegovu izradu i jedinice lokalne samouprave, kako bi svi njihovi ciljevi i prioriteti unutar njega bili zastupljeni.

U okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ Razvojna agencija PORA KKŽ pruža besplatnu stručnu pomoć jedinicama lokalne i regionalne samouprave i drugim javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi razvojnih EU projekata te koordinaciju i izradu županijskih razvojnih strategija i drugih razvojnih dokumenata za područje Koprivničko-križevačke županije.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci