14 lis 2019

PREDSTAVNICE RAZVOJNE AGENCIJE PORE KKŽ SUDJELOVALE NA EUROPSKOM TJEDNU REGIJA I GRADOVA 2019. U BRUXELLESU

U okviru provedbe projekta UZ PORU PO POTPORU predstavnice Razvojne agencije PORE KKŽ su od 08. do 11. listopada 2019. godine sudjelovale na Europskom tjednu regija i gradova 2019. koji se održavao u Bruxellesu.

Europski tjedan regija i gradova (European Week of Regions and Cities 2019) je događanje koje se već duži niz godina tradicionalno održava u drugom tjednu listopada u Bruxellesu, sa ciljem povezivanja i predstavljanja regija i gradova kao i njihove uloge u razvoju EU.

Predstavnice Razvojne agencije PORE KKŽ, ravnateljica Melita Birčić i voditeljice Odjela Tihana Kraljić i Senada Ranilović sudjelovale su na nekoliko radionica i prezentacija, vezanih uz Interreg Europe program, novi financijski okvir za period 2021.-2027., ulogu regija u novom financijskom okviru i slične teme vezane uz regionalni razvoj, povezivanje i suradnju. U sklopu navedenog su predstavnice Razvojne agencije PORE KKŽ također posjetile i Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema u Bruxellesu koji zastupa interese pet slavonskih županija, gdje im je predstavljen način rada Predstavništva kao i mogućnosti za buduću suradnju.

Ovo studijsko putovanje omogućilo je djelatnicama Razvojne agencije PORE KKŽ proširivanje znanja kao i razmjenu iskustava te uspostavu novih kontakata i partnerstava sa ostalim sudionicima iz različitih zemalja Europske unije, što doprinosi jačanju kapaciteta Razvojne agencije PORE KKŽ kao regionalnog koordinatora za područje Koprivničko-križevačke županije. Navedeno studijsko putovanje organizirano je u okviru projekta UZ PORU PO POTPORU odobrenog u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

 „Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“
„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije“
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci