18 ruj 2019

U TIJEKU PRIPREME ZA 21. MANIFESTACIJU DANI VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2019. GODINE

Dana 17. rujna 2019. godine u prostorijama Županijske uprave održana je prva sjednica Organizacijskog odbora 21. Dana voća Koprivničko-križevačke županije. Sjednicu je vodio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota.

Ovogodišnja 21. po redu manifestacija Dani voća Koprivničko-križevačke županije održat će se 11. i 12. listopada 2019. godine u Đurđevcu.

Uz Grad Đurđevac kao domaćina, u organizaciji manifestacije sudjeluju i Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, Turistička zajednica Grada Đurđevca, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije te Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije.

Manifestacija će i ove godine biti podijeljena u dva dijela. Prvog dana manifestacije održati će se stručna predavanja vezana uz teme koje se tiču proizvodnje voća, prerade i zakonodavstva, dok će drugi dan manifestacije biti izložbenog i prodajnog karaktera.

Ove godine će se po prvi puta nakon održanog stručnog dijela održati i degustacija i ocjenjivanje pekmeza, džemova, octa i ostalih voćnih prerađevina.

Manifestacija je od velike važnosti za proizvođače s područja županije, a cilj je još više potaknuti mala gospodarstva da se orijentiraju prema voćarskim kulturama i domaćoj proizvodnji.

Uz veliki izbor raznih voćnih kultura i sorti te tradicionalnu promotivno-prodajnu izložbu posjetitelje i ove godine očekuje i bogat kulturno-umjetnički program te izbor najljepše uređenih izlagačkih prostora.

Već tradicionalno i ove godine tiskat će se i katalog Dana voća u kojem će se predstaviti proizvođači voća s područja Koprivničko-križevačke županije.

Svi zainteresirani voćari koji žele sudjelovati na ovoj manifestaciji mogu popuniti prijavnicu koja se nalazi u privitku te je dostaviti u Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu,  Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica najkasnije do 1. listopada 2019. godine.

Prijava za izlaganje na Danu voća 2019-izlagači

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci