29 srp 2019

OBJAVLJEN POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „USLUGE ZA MSP-OVE PUTEM PODUZETNIČKIH POTPORNIH INSTITUCIJA (PPI)“

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI ukupne alokacije 22.800.000,00 kuna.

Poziv je namijenjen PPI-jevima  koji su do 31.12.2018. godine upisani i javno objavljeni u Jedinstvenom registru poduzetničke infrastrukture (razvojne agencije, poduzetnički centri, poslovni inkubatori, poduzetnički akceleratori) te slobodnim zonama osnovanim temeljem odluka Vlade Republike Hrvatske sukladno odredbama zakona kojim se regulira osnivanje, upravljanje i poslovanje slobodnih zona u Republici Hrvatskoj. Prihvatljivi su i PPI-jevi u privatnom vlasništvu koji su mikro, mala ili srednja poduzeća.

Predmet Poziva je pružanje usluga informiranja za MSP-ove, a kako bi se smanjila asimetrija informacija među MSP-ovima te olakšao pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Cilj je osiguravanje potpore osnivanju novih poduzeća, olakšavanju poslovanja aktivnih poduzeća i jačanju institucija koje pružaju potporu poduzetnicima kako bi se doprinijelo stvaranju povoljnijeg okruženja za rast i razvoj poduzetništva u Republici Hrvatskoj.

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinancirat će se projektne aktivnosti informiranje MSP-ova na području djelovanja PPI, nadogradnja postojećih web-stranica PPI te povezivanje subjekata na području djelovanja PPI.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu 100.000,00 kuna, a najviši 600.000,00 kuna. Maksimalni intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi 75%.

Potpora dodijeljena po ovom Pozivu smatra se potporom male vrijednosti i dodjeljuje se putem OP Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

Projektni prijedlozi podnosit će se putem sustava eFondovi u razdoblju od 16. kolovoza 2019. do 16. listopada 2019. u 11:00:00 sati.

Više informacija dostupno je OVDJE .

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci