05 tra 2019

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „ŽELIM BITI MAJSTOR“ ODRŽANA ZAJEDNIČKA PREZENTACIJA DEFICITARNIH OBRTNIČKIH ZANIMANJA SREDNJIH STRUKOVNIH ŠKOLA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Logo projekta Želim biti majstor

Dana 5. travnja 2019. godine u okviru provedbe projekta „Želim biti majstor“ održana je prezentacija deficitarnih obrtničkih zanimanja srednjih strukovnih škola Koprivničko-križevačke županije.

Prezentacija je održana u prostorima Obrtničke škole Koprivnica povodom Dana otvorenih vrata Obrtničke škole Koprivnica, a na njoj su svoje aktivnosti osim vodećeg partnera u projektu: HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije predstavili i svi projektni partneri: PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Obrtničko učilište POUKA, Obrtnička škola Koprivnica, Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci i Strukovna škola Đurđevac.

U skladu s jednim od glavnih ciljeva projekta, a on je povećati motivaciju učenika za upis u deficitarna zanimanja i doprinijeti razvoju pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju, učenici i nastavnici svih strukovnih škola su prisutnima prezentirali deficitarna zanimanja koja je moguće upisati u pojedinoj školi, kao i informacije o načinima i uvjetima upisa u pojedina zanimanja, njihovim prednostima te mogućnostima kasnijeg zapošljavanja i trajnog usavršavanja.

Na ovom Danu otvorenih vrata sudjelovala su 29 učenika iz tri srednje strukovne škole s područja Koprivničko-križevačke županije, a posjetilo ga je oko 200-tinjak učenika osnovnih škola koji će se uskoro morati opredijeliti za svoje buduće zanimanje.

Projekt „Želim biti majstor“ odobren je za financiranje u okviru otvorenog poziva „Lokalne inicijative za zapošljavanje – faza III“ iz Europskog socijalnog fonda, a njegova vrijednost iznosi 696.846,75 kuna.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci