08 tra 2019

NOVA ADRESA ZA INVESTITORE – INVESTCROATIA.GOV.HR

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta lansiralo je početkom travnja 2019. godine novu Internet stranicu namijenjenu investitorima pod nazivom investcroatia.gov.hr.

Stranica investcroatia.gov.hr dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku te sadrži niz korisnih i neophodnih informacija za pripremu i realizaciju investicijskog projekta u Republici Hrvatskoj, od općenitih makroekonomskih pokazatelja do pregleda poduzetničkih zona i dostupnih poticaja za investitore.

Nakon donošenja odluke, odnosno odabira Hrvatske za realizaciju investicije, idući korak za investitora je pronalazak adekvatne lokacije i realizacija investicijskog projekta. Vezano uz to, na stranici se nalazi karta dostupnih poduzetničkih zona po županijama – http://investcroatia.gov.hr/zone/, uz vrlo detaljan pregled veličine dostupnog zemljišta, njegove namjene i cijene, pa sve do informacija o komunalnim priključcima i kompanijama koje na tom području već posluju. Nadalje, investitorima je na raspolaganju i vrlo detaljan pregled koraka i potrebnih radnji u realizaciji investicijskog projekta http://investcroatia.gov.hr/investirati-pregled-koraka-realizaciji-investicijskog-projekta/.

Kategorija je podijeljena u četiri dijela – 1. Prethodna provjera, 2.Kupnja nekretnine, 3.Dozvola za građenje, 4.Uporaba te su uz svaki pobrojane korisne poveznice na institucije i zakone iz čije je domene pojedina tema.

Uz navedeno, na investcroatia.gov.hr investitorima je na raspolaganju i nekoliko vrlo korisnih alata, poput Investicijskog kalkulatora pomoću kojega je moguće izračunati iznose poticaja koje investitor može dobiti za svoj projekt – http://investcroatia.gov.hr/investicijski-vodic/kalkulator-poticaja/. Izračun se vrši na temelju unošenja nekoliko konkretnih varijabli – tip investicija, visina troškova ulaganja, planirani broj novih radnih mjesta, prosječna plaća zaposlenika,  lokacije investicije, veličina poduzeća itd.

Pomoć pri donošenju odluke, ali i tijekom procesa realizacije investicijskog projekta, investitorima će pružiti publikacije objavljene na investcroatia.gov.hr – Investicijski vodič, Katalog investicijskih mogućnosti te sektorske publikacije, ali i uspješne priče kompanija koje već posluju Hrvatskoj, a kojih prema službenoj statistici ima gotovo 16 tisuća.

Adekvatno se informirajte o Hrvatskoj kao investicijskoj i poslovnoj destinaciji, posjetite investcroatia.gov.hr!

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci