03 tra 2019

ODRŽANA PREZENTACIJA PROGRAMA ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA PODUZETNIKE U OKVIRU PROGRAMA „B LIGHT“ U ORGANIZACIJI RAZVOJNE AGENCIJE PORA KKŽ

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije u suradnji s poduzetničkim potpornim institucijama s područja Koprivničko-križevačke županije: HGK Županijskom komorom Koprivnica i HOK Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije, održala je prezentaciju za poduzetnike s područja Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije na temu trećeg javnog poziva u okviru Programa „B Light“, kojim se financira suradnja malih i srednjih poduzeća u pograničnom području Mađarska-Hrvatska.

Prezentacija je održana 03. travnja 2019. godine u prostoru Razvojne agencije PORA KKŽ, a prisustvovala joj je 25 poduzetnika s područja prihvatljivih županija.

Ovom prezentacijom poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije upoznati su s mogućnostima međusobnog povezivanja, uspostavom gospodarske suradnje i koristima za njihovo poslovanje koje im omogućuje Program „B Light“, budući da je treći natječaj otvoren do 20. svibnja 2019. godine.

Program „B Light“ provodi PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije u suradnji s projektnim korisnicima – regionalnim razvojnim agencijama iz Mađarske i Hrvatske te glavnim korisnikom Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije – HAMAG-BICRO.

Cilj ovog Programa je suradnja hrvatskih i mađarskih poduzetnika, razvoj zajedničke tehnologije, usluge ili proizvoda te njihov nastup na novim tržištima.

„B Light“ je Program kojim se financira suradnja malih i srednjih poduzeća u pograničnom području Mađarska-Hrvatska, a sredstva namijenjena poduzetnicima iznose preko 7,5 milijuna EUR-a. Stopa sufinanciranja za male i srednje poduzetnike iznosi 75% od ukupno prihvatljivih troškova projekta. Minimalni iznos bespovratnih sredstava po poduzetniku iznosi 30.000,00 EUR-a, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava po poduzetniku iznosi 135.000,00 EUR-a.

Pozivamo sve poduzetnike koji žele dobiti više informacija o mogućnostima prijave na ovaj Program te kojima je potrebna pomoć kod pronalaska mađarskih projektnih partnera da se obrate u PORU Regionalnu razvojnu agenciju Koprivničko-križevačke županije, Florijanski trg 4, Koprivnica.

Sadržaj je isključiva odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci