20 ožu 2019

OTVOREN TREĆI KRUG NATJEČAJA ZA „LIGHT CONCEPT“ PROJEKTNE PRIJEDLOGE U SKLOPU PROJEKTA „B LIGHT“ ZA PODUZETNIKE

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) kao glavni korisnik projekta “Fostering value added business cooperation between SMEs operating on different sides of the Hungary-Croatia border” (“B Light”) u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020 objavila je treći krug natječaja za dostavu projektnih prijedloga Light Concept za suradnju malih i srednjih poduzeća u pograničnom području Mađarska-Hrvatska.

Cilj projekta je omogućiti razvoj malih i srednjih poduzetnika kroz poslovnu suradnju, a putem: zajedničke proizvodnje, razvoja tehnologije i usluga, opskrbnih lanaca, zajedničkog tržišta i planiranja budućeg zajedničkog ulaganja. „Beneficiary Light Grant Schema“ predstavlja program dodjele bespovratnih potpora s intenzitetom potpore do 75%, a maksimalan iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektnom partneru iznosi 135.000,00 EUR-a kojima se financira suradnja malih i srednjih poduzeća u pograničnom području Mađarska–Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Uvjet za prijavu projekta je partnerstvo najmanje jednog partnera poduzetnika iz Hrvatske i najmanje jednog partnera poduzetnika iz Mađarske.

U trećem krugu natječaja poduzetnicima je na raspolaganju ukupno 2.050.000,00 EUR-a iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekti će biti odabrani kroz dva selekcijska koraka. Svi projektni prijedlozi odobreni u prvom koraku (Light Concept) ulaze u drugi korak (Light Project Proposal).

Treći krug natječaja za Light Concept projektne prijedloge otvoren je od 19. ožujka 2019. godine do 20. svibnja 2019. godine, a kontakt točka za poduzetnike s područja Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije. Popunjeni obrazac Light Concept se učitava elektronski preko B Light web platforme.

Detaljni opis natječaja, uključujući prihvatljiva područja, uvjete i pravila za prijavu te informacije o selekcijskom procesu, nalazi se u Uputama za prijavitelje (Guidelines for Applicants).

Obrazac za prijavu Light Concept i svi ostali dokumenti mogu se preuzeti na službenoj stranici projekta “B Light”.

Kontakt za dodatne informacije: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci