28 velj 2019

U KOPRIVNICI ODRŽAN LIDER INVEST

Dana 28. veljače 2019. godine u prostorima HGK Županijske komore Koprivnica, a u zajedničkoj organizaciji poslovnog tjednika Lider i Županijske komore Koprivnica, održan je Investicijski forum sjeverozapadne Hrvatske – LIDER invest, koji se održava već četvrtu godinu zaredom i nagrađuje najbolje proizvodne investicije.

Cilj projekta Lider invest je prepoznati i promicati investicije koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i dodanu vrijednost te jačati povjerenje u institucionalne i pravne okvire za stvaranje pozitivnog ozračja koje će privući buduće ulagače.

Forum je otvorio Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera i član stručnog odbora Lider investa koji je pozdravio sve prisutne i naglasio da je Koprivnica odabrana kao prvi grad ove godine u kojem se održava Lider invest budući da je na ovome području bilo proizvodnih investicija daleko iznad prosjeka Hrvatske po čemu ona može mnogima biti uzor.

Nakon njega, prisutnima su se obratili gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić i župan  Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji su istaknuli da je sjever Hrvatske jedan od motora rasta i razvoja ove zemlje, dakle prostor koji ima sve potrebne predispozicije biti gospodarski uspješan. 

Nakon toga Martina Čeović ispred FINA-e predstavila je e-usluge FINA-e, a uslijedila je i prezentacija Božice Lapić, predstavnice Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na temu investicija u Hrvatskoj, odnosno najznačajnijih investicija u prošloj godini.

U okviru  Programa održala se i Panel rasprava pod naslovom: „Stvaranje pozitivnog investicijskog okružja i financiranje ulaganja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj“ na kojoj su sudjelovali predstavnici velikih i malih tvrtki koje su ostvarile značajnu investiciju na području Koprivničko-križevačke županije: Željko Pecak, direktor Lasselsberger-Knaufa d.o.o., Igor Benaković, predsjednik Uprave tvrtke Bauwerk Boen d.o.o., Darko Paviša, vlasnik RASCO-a d.o.o., Ksenija Punčikar, članica Uprave Belupa d.d., Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice te  predstavnik Zagrebačke banke d.d..

Važno je spomenuti da je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije uspješno izradila kompletne prijave za korištenje potpora za ulaganje na temelju Zakona o poticanju ulaganja za dvije tvrtke koje su se predstavile na ovom Panelu, Lasselsberger Knauf d.o.o. i Bauwerk Boen d.o.o.. 

Tvrtkama je dodijeljen status Korisnika potpore za ulaganje za investicije ukupne vrijednosti 135.419.512,34 kn odnosno gotovo 19 milijuna eura.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci