28 velj 2019

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZAPOSLI PA POMOZI“ U NOVIGRADU PODRAVSKOM

 

Dana 28. veljače 2019. godine održana je početna konferencija projekta „Zaposli pa pomozi“ koji se provodi u okviru Programa Zaželi, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda. PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije je kroz stručnu i savjetodavnu pomoć sudjelovala u pripremi projekta te će također svojim stručnim znanjem sudjelovati kao savjetodavna pomoć i podrška tijekom provedbe projekta. Navedene aktivnosti Razvojne agencije PORE KKŽ realizirane su u okviru programa „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u KKŽ.

U uvodnom dijelu početne konferencije svim prisutnima obratili su se zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac i ravnatelj centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak. Ispred svih općina partnera obrati se načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

Nakon uvodnog dijela svim prisutnima obratio se voditelj projekta Petar Papac koji je sudionike upoznao sa ciljevima i aktivnostima projekta.

Projekt se provodi na području 9 općina koje su ujedno i partneri na projektu: Općina Drnje, Općina Peteranec, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Đelekovec, Općina Legrad, Općina Hlebine, Općina Gola i Općina Rasinja.

Cilj projekta je zapošljavanje 49 nezaposlenih žena s područja 9 općina tijekom 24 mjeseci koje će se brinuti o 220 korisnika, starijih i nemoćnih osoba. U prvih 6 mjeseci provedbe projekta žene su uspješno završile edukaciju te od 01. ožujka 2019. godine kreću s radom. Ženama je za potrebe rada nabavljena radna odjeća i obuća te bicikli, a korisnicima će se svaki mjesec osigurati higijenske potrepštine.

Ukupna vrijednost projekta je 6.951.789,42 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima EU, a projektne aktivnosti će se provoditi 30 mjeseci.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci