12 pro 2018

ODRŽANE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA I SKUPŠTINE LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U srijedu, 12. prosinca 2018. godine u prostorima Razvojne agencije PORE KKŽ održana je sjednica Upravnog odbora i sjednica Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje je tijelo koje razvija institucionalni okvir za razvoj ljudskih potencijala na županijskoj razini i osnažuje kapacitete lokalnih dionika za izradu i provedbu aktivne politike tržišta rada. Članovi LPZ-a su predstavnici županijskih institucija, obrazovnog i gospodarskog sektora, Hrvatske obrtničke komore Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci te udruga koje djeluju na području Koprivničko-križevačke županije.

Sjednicama Upravnog odbora i Skupštine LPZ-a predsjedavao je predsjednik skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Članovi Upravnog odbora i Skupštine informirani su o aktivnostima na provedbi projekta „Partnerstvo za sve 2“. Projekt je odobren za financiranje u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Razvojna agencija PORA KKŽ, a projektni partneri su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Koprivnički poduzetnik d.o.o.. Projekt traje 30 mjeseci od 14. svibnja 2018. do 13. studenoga 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.999.427,02 kune, a sufinanciranje od strane EU 99,08%.

Sve projektne aktivnosti realiziraju se sukladno planiranim rokovima. Održana je edukacija za Voditelje kluba za zapošljavanje koju je pohađalo 10 nezaposlenih mladih osoba evidentiranih u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područne službe Križevci, te ispostava u Koprivnici i Đurđevcu. Razvojna agencija PORA KKŽ raspisala je Natječaj za Voditelje kluba za zapošljavanje i voditelj je zaposlen. Izvedeni su i radovi na zamjeni poda i uređenju dvorane Razvojne agencije PORE KKŽ kao tehničkog tajništva LPZ-a, a odobren je i prvi Zahtjev za nadoknadom sredstava te je Razvojna agencija PORA KKŽ kao nositelj isplatila i prva sredstva projektnim partnerima.

Razvojna agencija PORA KKŽ kao tehničko tajništvo LPZ-a u pripremi sjednice Upravnog odbora i Skupštine izvršila je ažuriranje članstva, a s današnjim danom Lokalno partnerstvo za zapošljavanje ima novog člana. Upravni Odbor i Skupština prihvatili su prijedlog da Koprivnički poduzetnik d.o.o. postane novi 27 član Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci