09 stu 2018

NIKAD BOGATIJI PROGRAM NA OBRTNIČKOM I GOSPODARSKOM SAJMU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE – RAZVOJNA AGENCIJA PORA KKŽ AKTIVNO SUDJELOVALA U SVIM DOGAĐANJIMA

Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova prvog dana održavanja 21. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije u petak 09. studenoga 2018. godine organizirali su posjet i prezentaciju mogućnosti ulaganja u Koprivničko-križevačkoj županiji za gospodarske savjetnike akreditirane pri stranim diplomatskim misijama, predstavnike Francusko-hrvatske trgovinske i industrijske komore, Nordijske komore i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te djelatnika Ministarstva. Prezentacija je održana u dvorani Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima. Okupljene sudionike pozdravila je dekanica Visokog gospodarskog učilišta Marijana Ivanek-Martinčić te župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je izrazio zadovoljstvo posjetom i interesom za ulaganje u županijsko gospodarstvo. Prezentacije o ulagačkim potencijalima Koprivničko-križevačke županije održala je Marina Šandor Krznarić ispred Razvojne agencije PORE KKŽ. Mogućnosti za ulaganje predstavili su i gradovi: ispred grada Koprivnice zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, član Gradskog vijeća Grada Đurđevca Ivan Juričić te Marija Podolski ispred Grada Križevaca.

Grad Križevci i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije prvog i drugog dana održavanja Sajma organizirali su informativno-edukativnu manifestaciju „Regionalni dani EU fondova“.

Na otvaranju manifestacije prisutnim sudionicima pozdravnim su se govorima obratili gradonačelnik grada Križevca Mario Rajn i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac. U okviru programa Regionalnih dana EU fondova održan je niz stručnih predavanja na temu EU fondova i mogućnosti financiranja te su predstavljeni novi financijski instrumenti HAMAG BICRO-a za ruralni razvoj, aktualni i budući natječaji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i procedura javne nabave u provedbi EU projekata. Predstavnik Razvojne agencije PORE KKŽ Tomislav Kovačić predstavio je Program za dodjelu bespovratnih potpora za poduzetnike „B Light“. Projekt „B Light“ financiran je u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci