07 stu 2018

OBJAVLJEN PRVI NATJEČAJ ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 3.2.1. „POTPORA ZA AKTIVNOSTI INFORMIRANJA I PROMOVIRANJA“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je prvi Natječaj za provedbu tipa operacije 3.2.1. „Potpora aktivnosti informiranja i promoviranja“ iz Podmjere 3.2. „Potpora za aktivnosti informiranja i promoviranja koje provode skupine proizvođača na unutarnjem tržištu” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Svrha Natječaja je sufinanciranje troškova za provođenje aktivnosti predviđenih Planom informiranja i promoviranja, a u cilju poboljšanja svijesti potrošača o postojanju i specifikaciji proizvoda proizvedenih u okviru sustava zaštićenih oznaka izvornosti (ZOI) i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla (ZOZP) te sustava zajamčeno tradicionalnog specijaliteta (ZTS) kao i u sustavu ekološke proizvodnje.

Prihvatljivi korisnici su:

  • skupine proizvođača, bez obzira na pravni oblik, sastavljene uglavnom od proizvođača ili prerađivača istog proizvoda, a koji sudjeluju u sustavima kvalitete (ZOI – Zaštićena oznaka izvornosti, ZOZP – Zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla, ZTS – Zajamčeno tradicionalni specijalitet),
  • udruge ekoloških poljoprivrednih proizvođača čiji su članovi proizvođači uključeni u ekološku proizvodnju u skladu s nacionalnim zakonodavstvom.

Kod podnošenja zahtjeva za potporu korisnici moraju dokazati da više od 50% članova skupine/udruge sudjeluje u sustavima kvalitete/ekološkoj proizvodnji.

Prihvatljive aktivnosti i troškovi su:

  • organizacija sajmova, izložbi, manifestacija i drugih namjenskih promotivnih događanja gdje će se promovirati proizvodi iz sustava kvalitete i ekološki poljoprivredni proizvodi,
  • sudjelovanja korisnika na sajmovima, izložbama, manifestacijama i drugim namjenskim promotivnim događanjima gdje će se promovirati proizvodi iz sustava kvalitete i ekološki poljoprivredni proizvodi,
  • organizacija radionica, seminara i konferencija,
  • sudjelovanja korisnika na radionicama, seminarima i konferencijama,
  • izrada promotivnih materijala,izrada, razvoj i održavanje interaktivne mrežne stranice skupine/udruge namijenjene promoviranju proizvoda iz sustava kvalitete i ekoloških proizvoda,
  • zakup oglasnog prostora,
  • informativne i promotivne aktivnosti putem različitih kanala komunikacije, aktivnosti na prodajnim mjestima od nacionalnog ili EU značaja ili kroz HoReCa kanale.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 10.700.000,00 kuna.

Potpora se odobrava na razdoblje do pet godina u maksimalnom iznosu do 100.000,00 EUR-a odnosno maksimalno do 30.000,00 EUR-a godišnje u protuvrijednosti u kunama. Intenzitet javne potpore iznosi do 70% od ukupnih prihvatljivih troškova.

Prvi dio zahtjeva za potporu može se popunjavati i podnositi putem AGRONET sustava od 5. prosinca 2018. godine do 31. siječnja 2019. godine.

Više informacija o natječaju možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci