09 lis 2018

U OKVIRU PROJEKTA „ATM FOR SME’s – PRISTUP MIKROFINANCIRANJU ZA MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO“ RAZVOJNA AGENCIJA PORA KKŽ SUDJELOVALA NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI O MIKROFINANCIRANJU

atm2

Kao jedan od projektnih partnera u projektu „ATM for SME’s“ – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo“, Razvojna agencija PORA KKŽ sudjelovala je na međunarodnoj konferenciji na temu mikrofinanciranja. Konferencija je održana u periodu od 3. do 5. listopada 2018. u Bilbau u Španjolskoj u organizaciji Europske mreže za mikrofinanciranje, koja je ujedno i jedan od partnera u ovom projektu.

U okviru konferencije je Razvojna agencija PORA KKŽ zajedno sa ostalim partnerima u navedenom projektu sudjelovala na radionici pod nazivom Pristup mikrofinanciranju na europskoj razini, a čija je osnovna tema bila utjecaj institucija iz područja mikrofinanciranja na širi društveni razvoj zajednice. Sudionici radionice su bili svi projektni partneri; vodeći partner Fejér Enterprise Agency iz Mađarske, zatim Ministarstvo za nacionalno gospodarstvo iz Mađarske, Europski poslovni inovacijski centar Burgos (CEEI Burgos) iz Španjolske, KIZ SINNOVA tvrtka za društvene inovacije iz Njemačke, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Autonomna regija Sardinija iz Italije, Mikrofinanciranje Norveška, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske i Europska mreža za mikrofinanciranje iz Belgije.

Glavni cilj projekta je doprinijeti povećanju raspoloživih kredita i smanjenju financijske isključenosti koja predstavlja ozbiljnu prepreku pokretanju poslovanja u mnogim regijama Europe i poboljšanje pristupa mikrofinanciranju u regijama koje sudjeluju u projektu dijeljenjem i razmjenom lokalnih znanja za inovativna rješenja.

Provedbom ovog projekta Europska unija nastoji podržati inovativne mjere za unaprjeđenje malog i srednjeg poduzetništva.

Slijedeća aktivnost u projektu je organizacija trodnevnog studijskog putovanja u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji u organizaciji Razvojne agencije PORA KKŽ, a na kojem će sudjelovati svi projektni partneri. Navedeno studijsko putovanje održat će se u periodu od 15. do 17. listopada 2018. godine.

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci