01 lis 2018

ODRŽAN PROGRAM ZAJEDNIČKOG KUHANJA U OKVIRU PROJEKTA „VEC SHARING – CROSS-BORDER VOCATIONAL EDUCATION CAPACITY SHARING“

VEC Sharing

U petak, 28. rujna 2018. godine održan je program zajedničkog kuhanja u Obrtničkoj školi Koprivnica u okviru provedbe projekta „VEC Sharing – Cross-border Vocational Education Capacity Sharing“. U okviru događaja obilježen je i Dan europske suradnje, a događaju su prisustvovali svi projektni partneri koji su dosad provedenim dvotjednim praksama za zavarivače i poljoprivrednike razmijenili iskustvo i znanje kroz ovaj projekt. Cilj događanja je bio promovirati obrtnička zanimanja u prekograničnom području Mađarske i Hrvatske.

U prvom dijelu programa sve prisutne pozdravili su Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Zlatko Martić, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnice te Marian Zelei, programska menadžerica Zajedničkog tajništva Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska. Projekt i rezultate dosad provedenih zajedničkih aktivnosti predstavio je Saša Seretin, koordinator projekta ispred Obrtničke škole Koprivnica. Tokom drugog dijela programa održano je natjecanje u kuhanju te proglašenje pobjednika. Svi posjetitelji imali su priliku degustirati jela pripremljena po receptima naučenim tijekom održane dvotjedne prakse za kuhare, pekare i slastičare. Tijekom programa predstavljena je i novoizrađena trojezična kuharica koja sadrži recepte s mađarske i hrvatske strane granice.

Projekt „VEC Sharing“ odobren je za financiranje u okviru INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. U projektu sudjeluje pet projektnih partnera – Obrtnička škola Koprivnica kao Glavni korisnik te Kolping János Nagyváthy osnovna, srednja tehnička i obrtnička škola iz Csurga, Kolping katolička osnovna i srednja tehnička škola iz Nagybajoma, Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

IMG 8171IMG 8181IMG 8191IMG 8193IMG 8203IMG 8207IMG 8208IMG 8215IMG 8252

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci