26 ruj 2018

NAJAVA ZAJEDNIČKOG KULINARSKOG DOGAĐAJA U SKLOPU PROJEKTA VEC SHARING

 VEC Sharing

U okviru provedbe projekta „VEC Sharing – Cross-border Vocational Education Capacity Sharing“ 28. rujna 2018. godine s početkom u 11,00 sati održat će se program zajedničkog kuhanja u Obrtničkoj školi Koprivnica.

Navedeno događanje bit će zaključak dvotjedne prekogranične prakse i učeničke razmjene za kuhare, pekare i slastičare provedene između Obrtničke škole Koprivnica i Kolping katoličke osnovne i srednje tehničke škole iz Nagybajoma u okviru projekta VEC Sharing. Ovaj događaj bit će prilika da učenici pokažu novostečeno znanje, a osim kuhara, pekara i slastičara, događaju će prisustvovati i predstavnici ostalih projektnih partnera koji će također pokazati rezultate dosad provedenih prekograničnih praksi i učeničkih razmjena za zavarivače i poljoprivrednike.

Nakon pozdravnih govora i prezentacije provedenih projektnih aktivnosti održat će se natjecanje u kuhanju s početkom u 11:45 sati, a svi će posjetitelji imati priliku degustirati jela pripremljena po receptima naučenim tijekom održane dvotjedne prakse za kuhare, pekare i slastičare. Tijekom programa bit će predstavljena novoizrađena trojezična kuharica koja sadrži pekarske, slastičarske i kuharske recepte s mađarske i hrvatske strane granice.

Projekt „VEC Sharing – Cross-border Vocational Education Capacity Sharing“ odobren je za financiranje u okviru INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. U projektu sudjeluje pet projektnih partnera – Obrtnička škola Koprivnica kao Glavni korisnik te Kolping János Nagyváthy osnovna, srednja tehnička i obrtnička škola iz Csurga, Kolping katolička osnovna i srednja tehnička škola iz Nagybajoma, Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače i Razvojna agencija PORA KKŽ kao Korisnici.

Trajanje projekta je 16 mjeseci i ukupne je vrijednosti 243.545,00 EUR. Cilj projekta je unapređenje sposobnosti i znanja učenika i profesora kroz međusobnu razmjenu znanja s kolegama iz prekograničnog područja za zanimanja zavarivač, kuhar, pekar, slastičar i poljoprivrednik.

HUHR program logici HR ispod teksta

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci