26 lip 2018

„PORA“ KKŽ ODRŽALA 3. KOORDINACIJSKI SASTANAK GRADONAČELNIKA I OPĆINSKIH NAČELNIKA

„PORA“ KKŽ kao regionalni koordinator za Koprivničko-križevačku županiju održala je dana 21. lipnja 2018. godine Koordinacijski sastanak gradonačelnika i općinskih načelnika s ciljem pravovremenog informiranja jedinica lokalne samouprave o mogućnostima financiranja projekata iz fondova Europske unije i nacionalnih izvora te pripremu i provedbu projekata za financiranje iz EU i nacionalnih sredstava.

Okupljene predstavnike gradova i općina uvodno je pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić i ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić. Zamjenik župana pozvao je jedinice lokalne samouprave da koriste usluge „PORE“ KKŽ u prijavi projekata na natječaje iz EU i nacionalnih izvora.

Projekt menadžerica za strateško planiranje i regionalni razvoj Suzana Hirjanić predstavila je operaciju 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Natječaj za tip operacije 7.4.1. vrijedan je 1.000.000.000,00 kuna.

Svrha natječaja je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno-ekonomske održivosti. Prihvatljivi korisnici su jedinice lokalne samouprave, trgovačka društva u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave, javne ustanove neprofitnog karaktera kojima su osnivači jedinice lokalne samouprave (osim JVP-a, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, škola), udruge koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo, vjerske zajednice, lokalne akcijske grupe. Prijave na Natječaj mogu se podnositi od 02. kolovoza do 14. rujna 2018. godine.

U nastavku sastanka voditeljica Odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj dr.sc. Tihana Kraljić prezentirala je tijek provedbe projekata kojima su sredstva dodijeljena prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova. Korisnici programa upoznati su s potrebnom dokumentacijom po pojedinim fazama provedbe projekta. Posebno je istaknuto da se Zahtjevi za isplatu s pripadajućom dokumentacijom dostavljaju u „PORU“ KKŽ.

IMG 7784 copyIMG 7790IMG 7792IMG 7801

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci