08 lip 2018

ODRŽAN KOORDINACIJSKI SASTANAK LAG-OVA S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 08. lipnja 2018. godine u prostorima „PORE“ KKŽ održan je koordinacijski sastanak lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) s područja Koprivničko-križevačke županije (KKŽ) na temu uspostave kratkog opskrbnog lanca Koprivničko-križevačke županije.

Sastanak je organizirala „PORA“ KKŽ u suradnji s LAG-om „PODRAVINA“, LAG-om „PRIGORJE“, LAG-om „IZVOR“, LAG-om Mura-Drava i Koprivničko-križevačkom županijom.

Na početku sastanka prisutne su pozdravili zamjenik župana Ratimir Ljubić i ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić. Nakon uvodnih riječi predstavnici „PORE“ KKŽ predstavili su Poziv za ulazak u kratki opskrbni lanac Koprivničko-križevačke županije (KOL KKŽ) čiji je cilj uspostava organiziranog udruženja poljoprivrednih proizvođača koji će obuhvatiti najkvalitetnije poljoprivredne proizvode i njihove prerađevine iz Koprivničko-križevačke županije. Tijekom sastanka predstavnici LAG-ova i Koprivničko-križevačke županije iznijeli su svoje prijedloge u svrhu što kvalitetnije pripreme KOL-a.

KOL KKŽ provodit će se u okviru projekta Agrishort, financiranog iz INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Osim uspostave kratkog opskrbnog lanca Koprivničko-križevačke županije u okviru projekta će se izraditi i zajednička promotivna brošura, vizualni identitet KOL-a i online aplikacija s uključenom web trgovinom.

Slika 1 Koordinacija

Slika 2 Koordinacija

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci