09 svi 2018

NASTAVLJA SE TJEDAN EU FONDOVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE – ŽUPAN ODRŽAO KONFERENCIJU ZA MEDIJE NA TEMU EU PROJEKATA TE PRIJEM ZA SUDIONIKE NAGRADNOG NATJEČAJA „HRVATSKA KAKVU ŽELIMO“

Natjecaj skole LOGO

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, „PORE“ KKŽ, HGK Županijske komore Koprivnica i HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, u razdoblju od 7. do 11. svibnja 2018. godine održava se „TJEDAN EU FONDOVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE“.

U okviru trećeg dana, župan Koprivničko-križevačke županije održao je konferenciju za medije na temu provedenih EU projekata i projekata u provedbi te prijem za sudionike Nagradnog natječaja „Hrvatska kakvu želimo“.

Na samom početku pozdravio je sve prisutne i zahvalio im na dolasku. Zatim je naveo EU projekte od posebnog značaja za županiju kao što su: Prilika za sve 3 kojim se osigurava 56 pomoćnika u nastavi za 62 učenika u 22 škole Koprivničko-križevačke županije, Svi u školi, svi pri stolu 2 čiji cilj je osiguravanje prehrane za 822 osnovnoškolske djece u potrebi, POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji kojim se želi poboljšati uvjete pružanja usluge primarne zdravstvene zaštite u 7 ordinacija u sklopu Doma zdravlja koje se nalaze u udaljenim i depriviranim područjima, Energetska obnova OŠ „Fran Koncelak“ Drnje, Energetska obnova OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje te trenutno najveći projekt u županiji Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje dnevnih bolnica u Općoj bolnici „Dr.Tomislav Bardek“ u Koprivnici.

Pohvalio je uključenost gotovo svih županijskih institucija u pripremu i provedbu EU projekata pri čemu se osvrnuo na „PORU“ KKŽ, njezinu ulogu kao regionalnog koordinatora u pripremi projekata drugih dionika s područja Koprivničko-križevačke županije te istaknuo stručno znanje i iskustvo koje posjeduju njezini djelatnici. „PORA“ KKŽ trenutno provodi 12 EU projekata ukupne vrijednosti 45 milijuna kuna, u posljednjih 18 mjeseci pripremila je 26 EU projekata ukupne vrijednosti 93 milijuna kuna, a do sada je pripremila ukupno 83 projekta ukupne vrijednosti 276 milijuna kuna. Na kraju se osvrnuo na infrastrukturne projekte jedinica lokalne samouprave s naglaskom na modernizaciju nerazvrstanih cesta za što je u Koprivničko-križevačku županiju došlo preko 52 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Nakon konferencije za medije održan je prijem za sudionike Nagradnog natječaja za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“ te podjela potvrda osnovnim školama i mentorima sudionicima Nagradnog natječaja. U sklopu procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje organiziralo je Nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“.

Natječaj se provodio na školskoj, županijskoj i nacionalnoj razini u 4 kategorije. Školsku razinu natječaja za Koprivničko-križevačku županiju provele su Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac, Osnovna škola Gola, Osnovna škola „Fran Koncelak“ Drnje, Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje, Osnovna škola „Braća Radić“ Koprivnica i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica.

Za županijsku razinu natječaja bili su zaduženi regionalni koordinatori, odnosno za Koprivničko-križevačku županiju „PORA“ KKŽ. U vremenu od 28. veljače do 1. ožujka „PORA“ KKŽ zaprimila je ukupno 34 učenička rada. Nakon provedenog propisanog postupka ocjenjivanja odabrani su radovi učenika koji su sudjelovali na nacionalnoj razini, te su isti proslijeđeni u Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Na kraju prijema, učenik 2. b razreda Osnovne Škole Franje Viktora Šignjara iz Virja Evan Matiša pročitao je sastavak „Bolja Hrvatska“ s kojim je osvojio drugo mjesto na nacionalnoj razini u kategoriji literarnih radova od I. do IV. razreda.

IMG 7027IMG 7033IMG 7043IMG 7071IMG 7094IMG 7112