10 svi 2018

OBJAVLJEN DRUGI NATJEČAJ ZA TIP OPERACIJE 8.5.2. USPOSTAVA I UREĐENJE POUČNIH STAZA, VIDIKOVACA I OSTALE MANJE INFRASTRUKTURE

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je drugi Natječaj za provedbu tipa operacije 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ iz podmjere 8.5 „Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“, Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.- 2020.

Svrha natječaja je dodjela sredstava projektima koji će omogućiti dostupnost rekreacijske, turističke i zdravstvene funkcije šuma (npr. izgradnja poučnih staza, postavljanje signalizacije, informativnih ploča, skloništa, vidikovaca i sl.) u javne svrhe.

Prihvatljivi korisnici su:

  • šumoposjednici;
  • udruge šumoposjednika;
  • trgovačka društva i druge pravne osobe koje na temelju zakona gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske;
  • udruge civilnog društva čije je područje djelovanja usmjereno na zaštitu okoliša i prirode te
  • druge pravne osobe koje na temelju zakona imaju javne ovlasti, a čije je područje djelovanja usmjereno na zaštitu okoliša i prirode.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 30.000.000,00 kuna. Najniža vrijednost potpore iznosi 5.000,00 EUR-a po pojedinom projektu dok najviša vrijednost potpore iznosi 100.000,00 EUR-a. Intenzitet javne potpore iznosi do 100% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Zahtjev za potporu se sastoji od dva dijela i korisnik ga podnosi u dvije faze. Prvi dio zahtjeva za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET sustavu od 1. lipnja 2018. godine od 12,00 sati do 2. kolovoza 2018. godine do 12,00 sati.

Dodatne informacije o Natječaju i potrebnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci