28 ožu 2018

NAJAVA SAJAMSKE MANIFESTACIJE DANI TRAVNJAKA 2018. KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U tijeku su pripreme za održavanje sajamske manifestacije Dani travnjaka 2018. Do sada su održane dvije sjednice Organizacijskog odbora na kojima je definiran datum i lokacija održavanja sajamske manifestacije kao i hodogram aktivnosti i sadržaja te zaduženja po svakom pojedinom suorganizatoru.

Dani travnjaka ove se godine održavaju po 22. put i to u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske poljoprivredne agencije, Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijske komore Koprivnica, Srednje gospodarske škole Križevci i Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima te Konjičkog kluba Koprivnica.

Organizacijski odbor definirao je da će se manifestacija održati 4., 5. i 6. svibnja 2018. godine na prostoru Sajmišta u Koprivnici. Najava je da će se stručna predavanja održati u petak 4. svibnja u prostoru HGK Županijske komore Koprivnica, a na teme iz područja ruralnog razvoja, kratkih lanaca opskrbe, utvrđivanja bređosti krava iz mlijeka te školskih programa Srednje gospodarske škole Križevci i Visokog gospodarskog učilišta Križevci.

Za subotu 5. svibnja, predviđeno je svečano otvorenje manifestacije uz prigodni kulturno-umjetnički program, dodjela nagrada najboljim proizvođačima kravljeg i kozjeg mlijeka s područja Koprivničko-križevačke županije te najperspektivnijem mladom proizvođaču mlijeka.

U nedjelju 6. svibnja posjetitelji će moći vidjeti natjecanje u ručnoj košnji, tradicionalni prikaz sušenja i rastepanja sijena, proglašenje najboljih kosaca, predstavljanje školskih zadruga te Bambino kup na kojemu će se predstaviti mladi uzgajivači goveda.

Cilj manifestacije je promocija poljoprivredne proizvodnje, uzgajivača stoke i proizvodnje mlijeka na području Koprivničko-križevačke županije.

Pozivamo sve zainteresirane poduzetnike da iskoriste mogućnost promidžbe na ovogodišnjim Danima travnjaka i prijave se za izlaganje svojih proizvoda i usluga. Zainteresirani za izlaganje mogu se prijaviti putem prijavnice koja se nalazi u prilogu najkasnije do 23. travnja 2018. godine.

PRILOG:

1. Prijavnica

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci