16 velj 2018

LOKALNO PARTNERSTVO ZA ZAPOŠLJAVANJE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE ODRŽALO SJEDNICU UPRAVNOG ODBORA I SKUPŠTINE

Danas su u prostorima „PORE“ KKŽ održane sjednice Upravnog odbora i Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Sjednicama je predsjedavao predsjednik Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić. Na početku sjednica pozdravio je sve prisutne članove i zahvalio im na dolasku.

Vršiteljica dužnosti predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac prezentirala je članovima Upravnog odbora i Skupštine mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te uvjete i načine korištenja sredstava za provedbu mjera u 2018. godini. U prosincu 2017. godine u Koprivničko-križevačkoj županiji bilo je registrirano 3.079 nezaposlenih osoba što je za 30,9% manje u odnosu na prosinac 2016. godine kada je na zavodu bilo registrirano 4.456 osoba. Istaknula je kako Smjernice za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2018. – 2020. godine kroz 3 cilja, 19 interventnih područja te 42 mjere predstavljaju temeljni okvir za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja. U 2018. godini uvedene su dvije nove mjere aktivne politike zapošljavanja. Radi se o potporama za pripravništvo te o osposobljavanju za stjecanje odgovarajućeg radnog iskustva (30+).

U nastavku su članovi Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije jednoglasno donijeli Odluku o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Na kraju sjednica ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić kao odgovorna osoba Tehničkog tajništva, a ujedno i zamjenica predsjednika Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije informirala je sve prisutne kako je projekt „Partnerstvo za sve 2“ u visokoj fazi obrade te da se uskoro očekuju rezultati.

Članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje su predstavnici Koprivničko-križevačke županije, gradova Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, HGK Županijske komore Koprivnica, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, obrazovnih institucija, organizacija civilnog društva i gospodarstvenika.

IMG 1257IMG 6269IMG 6276

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci