12 velj 2018

ODOBRENA SREDSTVA ZA PROVEDBU PROJEKTA „SVI U ŠKOLI, SVI PRI STOLU 2“

Koprivničko-križevačkoj županiji, kao prijavitelju, u suradnji s „POROM“ KKŽ i 18 osnovnih škola kojima je KKŽ osnivač, odobrena su sredstva za provedbu projekta „Svi u školi, svi pri stolu 2“. Odlukom o financiranju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijeljeno je 835.420,79 kuna u sklopu poziva „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017. – 2018.)“.

Projektom će se osigurati besplatna školska prehrana za učenike koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva čime će im se pružiti jednaka mogućnost za obrazovanje, unaprijediti kvaliteta života, smanjiti rizik od siromaštva i socijalne isključenosti zbog lošeg materijalnog statusa njihovih obitelji i nesudjelovanja u školskoj prehrani, smanjiti diskriminacija te stvoriti pozitivno okruženje za njihovo uključivanje u vršnjačke skupine.

Projekt „Svi u školi, svi pri stolu 2“ financiran je iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije te je 100% sufinanciran sredstvima Fonda, a tijekom narednih 10 mjeseci, kroz pripremu obroka u sklopu školske kuhinje, biti će omogućena prehrana za 822 učenika u županijskim osnovnim školama.

Navedeni projekt nastavak je dobre prakse iz prethodne godine, kada je osigurana školska prehrana za sveukupno 767 učenika koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci