13 velj 2018

„PORA“ KKŽ ODRŽALA PREZENTACIJU POZIVA ZA ISKAZ INTERESA PREMA „PROGRAMU ODRŽIVOG RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE“ ZA 2018. GODINU

Danas je u prostorima „PORE“ KKŽ održana prezentacija Poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2018. godini prema „Programu održivog razvoja lokalne zajednice“ Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavljenog 7. veljače 2018. godine.

Prezentaciji su nazočili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnica za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije Željka Koluder-Vlahinja, pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Ana Mušlek, načelnici, zamjenici načelnika te predstavnici Općina Gornja Rijeka, Legrad, Đelekovec, Rasinja, Hlebine, Gola, Sveti Ivan Žabno, Podravske Sesvete, Drnje, Koprivnički Bregi, Novo Virje, Koprivnički Ivanec, Molve, Kloštar Podravski, Novigrad Podravski i Sveti Petar Orehovec.

Na početku sve prisutne pozdravila je ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić te istaknula kako je od 2012. godine kada je započela provedba Programa pa do danas za područje Koprivničko-križevačke županije alocirano 13.215.577,41 kuna, a u konačnici je odobreno 14.080.000,00 kuna, odnosno više od prvotnih alokacija. Zatim se svim prisutnima obratio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zahvalio im na dolasku te izrazio zadovoljstvo velikim odazivom. Ujedno je pozvao jedinice lokalne samouprave da koriste usluge „PORE“ KKŽ u prijavi projekata na ovaj Poziv, ali i na ostale natječaje iz nacionalnih i EU izvora.

Zatim je održana prezentacija Programa. Program je namijenjen sufinanciranju infrastrukturnih radova na objektima komunalne, socijalne, gospodarske te okolišne infrastrukture i zaštite okoliša. Prihvatljivi podnositelji su jedinice lokalne samouprave I., II., III. i IV. skupine prema indeksu razvijenosti koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine. Na području Koprivničko-križevačke županije to su sve jedinice lokalne samouprave osim gradova Koprivnice, Križevaca i Đurđevca te općine Kalinovac.

Alokacija za Koprivničko-križevačku županiju iznosi 3.700.000,00 kuna. Podnositelj zahtjeva može podnijeti najviše dva zahtjeva za sufinanciranje, a sufinancirat će se projekti u minimalnom iznosu od 100.000,00 kuna s PDV-om do maksimalno 1.000.000,00 kuna s PDV-om.

Po završenoj prezentaciji razgovaralo se o projektima koje jedinice lokalne samouprave planiraju prijaviti te su predstavnici općina postavljali pitanja.

Na kraju je ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić još jednom pozvala predstavnike jedinica lokalne samouprave da koriste stručnu i tehničku pomoć „PORE“ KKŽ u pripremi projekata iz navedenog Poziva s ciljem ravnomjernog razvoja svih dijelova Koprivničko-križevačke županije.

IMG 6233IMG 6235IMG 6238IMG 6258

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci