07 velj 2018

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU RADIONICA – TIP OPERACIJE 6.2.1 “POTPORA ULAGANJU U POKRETANJE NEPOLJOPRIVREDNIH DJELATNOSTI U RURALNIM PODRUČJIMA”

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira radionice za potencijalne korisnike mjere 6 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”, podmjere 6.2, tipa operacije 6.2.1 “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Svrha ovog natječaja je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000,00 eura te su u rangu mikro ili malog poduzeća sukladno Prilogu 1 Uredbe EU br. 702/2014.

Prihvatljivi sektori su sektor prerade i marketinga ili izravne prodaje proizvoda, sektor pružanja usluga u ruralnim područjima (usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge), sektor turizma u ruralnom području te sektor tradicijskih i umjetničkih obrta.

Prijave na natječaj podnositi će se od 12. ožujka do 23. travnja 2018. godine.

Plan održavanja radionica možete pogledati OVDJE, a prijaviti se možete putem prijavnog obrasca koji se nalazi nalazi na slijedećoj POVEZNICI.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci