01 velj 2018

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA TIP OPERACIJE 6.2.1. „POTPORA ULAGANJU U POKRETANJE NEPOLJOPRIVREDNIH DJELATNOSTI U RURALNIM PODRUČJIMA“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, u okviru Mjere M06 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., objavila je Natječaj za provedbu tipa operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000,00 eura te su u rangu mikro ili malog poduzeća sukladno Prilogu 1 Uredbe EU br. 702/2014.

Svrha ovog natječaja je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Prihvatljivi sektori su sektor prerade i marketinga ili izravne prodaje proizvoda, sektor pružanja usluga u ruralnim područjima (usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge), sektor turizma u ruralnom području te sektor tradicijskih i umjetničkih obrta.

Prihvatljivi troškovi su nabava roba i usluga, radova i usluga potrebnih za uspostavu djelatnosti kao što su građenje, rekonstrukcija i/ili opremanje objekata, troškovi kupnje zemljišta/objekata, nabava strojeva, opreme, vozila, plovila, nabava kratkotrajne imovine, licenci ili patenata i sl., aktivnosti vezane uz edukacije, sudjelovanje na sajmovima i promotivne aktivnosti vezane uz projekt te aktivnosti pripreme projektne dokumentacije.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 187.787.500,00 kn, a visina potpore po korisniku iznosi 375.575,00 kn.

Zahtjevi za potporu mogu se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 12. ožujka 2018. godine od 12,00 sati do 23. travnja 2018. godine do 12,00 sati.

Više informacija o natječaju možete pronaći OVDJE.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48 000 Koprivnica, na broj telefona 048/621-978 ili e-mail adresu: [email protected].    

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci