08 ruj 2017

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA RADIONICI U MAĐARSKOJ U OKVIRU PROJEKTA „AGRISHORT“

Agrishort 1

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na radionici koja će se održati 21. rujna 2017. godine u gradu Siofok u Mađarskoj, a u okviru projekta „AgriShort – uspostavljanje kratkih lanaca opskrbe i konkurentnog poljoprivrednog sektora u prekograničnom području kroz institucionalnu suradnju”.

Projekt „AgriShort” financira se u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Vodeći partner u projektu je Regionalna razvojna agencija Međimurja REDEA, a projektni partneri su „PORA“ KKŽ, LAG Zala termal volgye iz Zalaegerszega i Razvojna agencija regije Balaton „LBDCA“ iz Siofoka. Cilj projekta je povezati institucije, službe i predstavnike poljoprivrednog sektora na prekograničnom području i omogućiti bolji prijenos znanja i vještina među svim dionicima kako bi se procesi razvoja u poljoprivrednom sektoru brže i lakše pokrenuli.

Radionica je namijenjena poljoprivrednim proizvođačima i predstavnicima institucija s područja Koprivničko-križevačke županije.

Organizator radionice je Razvojna agencija regije Balaton „LBDCA“ iz Siofoka, a prijevoz će osigurati „PORA“ KKŽ.

Osnovni cilj radionice je unaprijediti znanje svih sudionika radionice vezano uz kratke lance opskrbe. Osim toga očekuje se identificiranje gospodarskih i regionalnih potencijala lokalnih prehrambenih sustava temeljenih na suradnji. Ova radionica primjenjivat će metode interaktivnog osposobljavanja kako bi se definirali specifični ciljevi, instrumenti i primjenjivi modeli kratkog lanca opskrbe koji će se uspostaviti unutar AgriShort projekta. Sudionicima ove radionice pružit će se mogućnost sudjelovanja na studijskom putovanju u Austriju koje je planirano u kasnijoj fazi provedbe projekta.

Prijave se zaprimaju do 15. rujna 2017. godine.

Za prijavu sudjelovanja na studijskom putovanju kao i za sve dodatne informacije možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel. 621-978 ili na email: [email protected].

PRILOG:

1. Poziv

2. Program

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci