01 kol 2017

OTVORENI JAVNI POZIV ZA PROJEKT „STIPENDIRANJE UČENIKA U OBRTNIČKIM ZANIMANJIMA“ ZA 2017. GODINU

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godinu.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica (NN, broj 42/08).

Ciljevi Otvorenog javnog poziva su:

  • povećati interes mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima,
  • usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima te
  • osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Namjena bespovratnih sredstava je sufinanciranje troškova školovanja učenicima koji se obrazuju u deficitarnim obrtničkim zanimanjima po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO).

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 18.000.000,00 kuna. Projekt sufinancira Europski socijalni fond u iznosu od 85 %, dok se 15 % sufinancira iz nacionalnih sredstava.

Iznos potpore koji se može dodijeliti je 750,00 kuna po učeniku mjesečno, za školsku godinu 2017./2018. (od 01. rujna 2017. godine do 31. kolovoza 2018. godine) dok je intenzitet potpore 100 %.

Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom za dodjelu bespovratne potpore podnosi se Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta neposredno ili putem pošte od 01. rujna 2017. godine do 13. listopada 2017. godine.

Sve informacije o Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ te popis potrebne dokumentacije možete pronaći OVDJE .

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci