01 kol 2017

OBJAVLJEN OTVORENI JAVNI POZIV ZA PROJEKT „NAUKOVANJE ZA OBRTNIČKA ZANIMANJA“ ZA 2017. GODINU

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2017. godinu.

Prioritet ovog Otvorenog javnog poziva je poticanje gospodarskih subjekata (mikro, mala i srednja poduzeća) na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja iz sustava vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Ciljevi Otvorenog javnog poziva su:

  • neposredno u gospodarstvu osigurati usvajanje ključnih vještina i kompetencija u obrtničkim zanimanjima te
  • osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Prijavu mogu podnijeti mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) koja izvode praktičnu nastavu i vježbe naukovanja za učenike koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica.

Prihvatljive aktivnosti su izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja za zanimanja u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO).

Prihvatljivi troškovi su:

  • troškovi vezani uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za ostvareno radno vrijeme planirano izvedbenim planom i programom praktične nastave i vježbi naukovanja te
  • naknada mentoru koji sudjeluje u obrazovanju učenika.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 5.000.000,00 kuna, od čega je 85 % sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz nacionalnih sredstava.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000,00 kuna, a najviši 150.000,00 kuna. Intenzitet potpore iznosi do 80 % prihvatljivih troškova vezanih za iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima te do 50 % utvrđenog najvišeg mogućeg iznosa potpore za naknadu mentoru (najviše 75.000,00 kuna).

Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom za dodjelu bespovratne potpore podnosi se Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta neposredno ili putem pošte od 01.09.2017. godine do iskorištenja sredstava, ali ne kasnije od 10.11.2017. godine.

Dodatne informacije o Projektu „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2017. godinu možete preuzeti OVDJE .

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci