14 srp 2017

ODRŽAN TREĆI KOORDINACIJSKI SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA U OKVIRU PROJEKTA AGRISHORT

Agrishort 1

U ponedjeljak, 11. srpnja 2017. godine u organizaciji Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA, u Čakovcu je održan treći koordinacijski sastanak projektnih partnera u okviru provedbe projekta AgriShort – „Uspostavljanje kratkih lanaca opskrbe i konkurentnog poljoprivrednog sektora u prekograničnom području kroz institucionalnu suradnju“.

Rezultati koji se očekuju nakon implementacije projekta su stjecanje novih znanja i iskustva, podizanje svijesti o važnosti međusobne suradnje između pojedinih institucija i poljoprivrednog sektora, stvaranje kvalitetnih kadrova u institucijama koje će pružati savjetodavnu podršku te u konačnici uspostavljanje kratkog lanca opskrbe na području svake od četiri županije s ciljem unaprijeđenja poljoprivrednog sektora.

Na sastanku su bili prisutni predstavnici projektnih partnera: Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA, „PORA“ KKŽ, LAG Zala termal volgye iz Zalaegerszega i Razvojna agencija regije Balaton „LBDCA“ iz Siofoka.

Na početku sastanka projektni partneri su ukratko predstavili aktivnosti koje su do sada odradili te aktivnosti koje su trenutno u tijeku.

Trenutno najznačajnija aktivnost koja je u tijeku je izrada dvije studije pod nazivom „Analiza stanja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru“. „PORA“ KKŽ je s vanjskim stručnjacima ugovorila izradu studije za područje Koprivničko-križevačke i Međimurske županije, dok je Razvojna agencija regije Balaton „LBDCA“ iz Siofoka ugovorila izradu takvog dokumenta za područje županija Zala i Somogy.

Projektni partneri raspravljali su o sadržaju dokumenta. Mađarski partneri će se više usredotočiti na razvoj kratkih opskrbnih lanaca u visokokvalitetnoj gastronomiji za područje županije Somogy i prodaju na kućnom pragu za područje županije Zala, dok će se hrvatski partneri više usredotočiti na analizu proizvoda i definiranje najboljeg modela SFSC-a za područje Međimurske i Koprivničko-križevačke županije.

Rok za izradu dokumenta je 31. kolovoza za mađarske partnere, dok je za hrvatske partnere 31. listopada 2017. godine.

Nakon završetka oba dokumenta, sljedeća značajna aktivnost biti će izrada zajedničkog dokumenta pod nazivom „Kratki opskrbni lanci u prekograničnom području“.

Projektni partneri su se usuglasili o navedenim zadacima i rokovima za dovršenje projektnih aktivnosti koje će se provoditi u narednom periodu.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci