21 ožu 2017

ZAPOČELE PRIPREME ZA ODRŽAVANJE SAJAMSKE MANIFESTACIJE DANI TRAVNJAKA 2017. KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 20. siječnja 2017. godine održana je prva sjednica Organizacijskog odbora „Dani travnjaka 2017.“, najznačajnije županijske sajamske manifestacije posvećene poljoprivrednoj proizvodnji.

„Dani travnjaka“ ove se godine održavaju po 21. put i to u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske poljoprivredne agencije, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijske komore Koprivnica, Srednje gospodarske škole Križevci i Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, Konjičkog kluba Bilogorski rendžeri i Savjetodavne službe.

Organizacijski odbor definirao je da će se manifestacija održati 5., 6. i 7. svibnja 2017. godine na prostoru Sajmišta u Koprivnici, a također je definiran hodogram aktivnosti i događanja. Najava je da će se stručna predavanja održati u petak 5. svibnja u prostoru HGK Županijske komore Koprivnica, a na teme iz područja ruralnog razvoja, navodnjavanja, travnjaštva te školskih programa Srednje gospodarske škole Križevci i Visokog gospodarskog učilišta Križevci.

Za subotu 6. svibnja, predviđeno je svečano otvorenje manifestacije uz prigodni kulturno-umjetnički program, dodjela nagrada najboljim proizvođačima kravljeg i kozjeg mlijeka s područja Koprivničko-križevačke županije te najperspektivnijem mladom proizvođaču mlijeka. Također, u subotu će se održati i konjičke igre u organizaciji Bilogorskih renđera te Bambino kup, na kojemu će se predstaviti mladi uzgajivači stoke.

Posljednjeg dana, u nedjelju 7. svibnja, održat će se tradicionalno natjecanje u ručnoj košnji i prezentacija cijepljenja voćaka. Tijekom subote i nedjelje održavati će se atraktivni i uvijek dobro posjećeni konjički turnir.

Cilj manifestacije je promocija poljoprivredne proizvodnje, uzgajivača stoke i proizvodnje mlijeka na području Koprivničko-križevačke županije.

Pozivamo sve zainteresirane poduzetnike da iskoriste mogućnost promidžbe na ovogodišnjim Danima travnjaka i prijave se za izlaganje svojih proizvoda i usluga. Zainteresirani za izlaganje mogu se prijaviti putem prijavnice koja se nalazi u prilogu najkasnije do 25. travnja 2017. godine.

PRILOG:

1. Prijavnica

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci